Nieuws | Mondkapjesplicht per 1 december


Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen, dus ook bij het bezoeken van Huisartsenpraktijk de Coevering.

Maar wat als u niet in staat bent om een mondkapje te dragen?

De overheid heeft aangegeven dat er een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

Deze mensen kunnen zelf aannemelijk maken dat zij zijn uitgezonderd van deze verplichting. Bijvoorbeeld door een kaartje te laten zien waardoor duidelijk wordt dat iemand onder zo’n uitzonderingsregel valt. Dit kaartje en de toelichting op het gebruik daarvan is te vinden op deze website van Vilans. We blijven benadrukken dat (huis)artsen geen verklaringen over hun eigen patiënten afgeven, zoals de afspraak is in Nederland. Dus ook niet met betrekking tot dragen van mondkapjes.

Daarnaast heeft de Rijksoverheid gemeld dat als een mondneusmasker niet mogelijk is voor iemand, maar een faceshield wel, dat dat in deze gevallen ook is toegestaan. Meer informatie over de regels voor mensen met een beperking of ziekte vindt u op deze pagina van Rijksoverheid.nl

Nieuws
Mededeling aan alle patënten
Geplaatst: 25 februari 2021
Het is een lastige tijd voor iedereen. Wij vragen u om uw begrip.

Lees meer
Informatie coronavaccinatie
Informatie coronavaccinatie
Geplaatst: 23 februari 2021
Het ministerie van VWS heeft besloten dat onderstaande doelgroepen binnenkort gefaseerd worden uitgenodigd om ingeënt te worden met het AstraZeneca-vaccin.

Lees meer
Registratietarief (Chronische aandoening)
Registratietarief (Chronische aandoening)
Geplaatst: 12 januari 2021
Vanaf 1 januari 2021 brengt het St. Anna Ziekenhuis het registratietarief in rekening voor het oproepen van patiënten met een chronische aandoening.

Lees meer