Nieuws | Registratietarief (Chronische aandoening)



Dit betreft de declaratie van de zorgverzekeraar (code 079988 Registratietarief (inclusief oproep)) in het kader van multidisciplinaire zorgverlening bij chronische aandoeningen. Tot op het heden heeft het st Anna Ziekenhuis dit tarief (het bestaat sinds 2015) nooit eerder in rekening gebracht, maar door verdere kortingen door verzekeraars en structurele extra kosten van oproepsystemen wordt dit tarief vanaf 1 januari 2021 in rekening gebracht bij patiënten. Dit kan ten laste komen van het eigen risico.

Wat is het registratietarief?

Patiënten met een chronisch ziektebeeld (o.a. diabetes, cardiovasculair risico management, Astma en COPD) krijgen periodiek onderzoeken. Dit kan een functieonderzoek zijn, maar er kan ook bloed worden afgenomen dat geanalyseerd wordt. Voor die onderzoeken krijgen de patiënten (op verzoek van hun huisarts) een oproepbrief van het St. Anna Ziekenhuis. Aan deze oproep zijn kosten verbonden voor het aanmelden van de patiënt, het doorvoeren van wijzigingen in de patiëntgegevens, het plannen van de oproepen, het versturen van de oproepbrieven en het eventueel wijzigen van een gemaakte afspraak.


Nieuws
Mededeling aan alle patënten
Geplaatst: 25 februari 2021
Het is een lastige tijd voor iedereen. Wij vragen u om uw begrip.

Lees meer
Informatie coronavaccinatie
Informatie coronavaccinatie
Geplaatst: 23 februari 2021
Het ministerie van VWS heeft besloten dat onderstaande doelgroepen binnenkort gefaseerd worden uitgenodigd om ingeënt te worden met het AstraZeneca-vaccin.

Lees meer
Registratietarief (Chronische aandoening)
Registratietarief (Chronische aandoening)
Geplaatst: 12 januari 2021
Vanaf 1 januari 2021 brengt het St. Anna Ziekenhuis het registratietarief in rekening voor het oproepen van patiënten met een chronische aandoening.

Lees meer