Zorgprogramma's | Astma of COPD


Astma of COPD


Onze praktijkondersteuners Astma/COPD zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen met Astma en/of COPD en hebben extra tijd voor deze zorg. Voor de behandeling van Astma of COPD is regelmatige controle noodzakelijk voor een goede behandeling. Hieronder wordt verstaan controle van het gebruik van inhalatiemedicatie en het bespreken van klachten die de aandoening met zich mee kan brengen.

De praktijkondersteuner doet de genoemde controles, geeft zo nodig voorlichting en instructie over Astma en COPD, voeding, beweging, stoppen met roken, en zal uw vragen beantwoorden. Indien nodig zorgt zij dat er jaarlijks een longfunctie (soort blaastest om onder andere de inhoud van de longen te bepalen) gedaan wordt. De praktijkondersteuner werkt nauw samen met de huisarts en neemt zo nodig contact op met uw huisarts.
Nieuws en mededelingen
Moet ik naar de dokter?
Geplaatst: 25 november 2021
Twijfelt u wel eens of het nodig is naar de huisarts te gaan?

Lees meer
Volledig gevaccineerd? Dan kunt u een vaccinatiebewijs aanmaken.
Volledig gevaccineerd? Dan kunt u een vaccinatiebewijs aanmaken.
Geplaatst: 12 juli 2021
Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website...

Lees meer
Vaccinatiebewijs COVID
Vaccinatiebewijs COVID
Geplaatst: 6 juli 2021
Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck.nl op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Lees meer